a

All ideas streamlined into a single flow of creativity. Smiltė.

LA offices

ARGH! je pesnička organizacija osnovana 2011. godine. ARGH je nastao iz potrebe za književnim večerima koje se ne nalaze u institucijama, koje su smeštene u drugačiji, alternativni prostor u kome će i stidljiviji pisci svoje stvaralaštvo moći predstave publici, ali i iz želje da promovišemo najsavremeniju književnu produkciju. Saradnjom sa pesnicima iz regiona domaća publika ima priliku da se upozna ne samo sa domaćim stvaraocima već i sa kurentnom evropskom književnošću.

Već devet godina, svake poslednje srede u mesecu ARGH organizuje večeri poezije i proze u klubovima u Beogradu. Jedinstveni koncept ARGH večeri poezije podrazumeva deset pesnika koji svoju poeziju ili prozu čitaju u dva kruga, dok u trećem krugu čitaju delo svojeg omiljenog autora koga žele da preporuče publici.

Tokom godina ARGH je počeo da se bavi i edukacijom i to na polju škole kreativnog pisanja. Iz tog razloga ARGH često organizuje manifestacije kao što su ARGH Poetski piknik, na kojima mladi književnici mogu da pohađaju različite kurseve koji se bave kreativnim pisanjem i književnim prevodom.

U najbližem odnosu sa publikom i sa autorima ARGH opstaje i razvija se godinama, pružajući različite sadržaje u oblasti književnosti.

VoliVasVaš ARGH

ARGH TIM