a

All ideas streamlined into a single flow of creativity. Smiltė.

LA offices

ARGH! je pesnička organizacija osnovana 2011. godine. ARGH! je nastao iz potrebe za književnim večerima koje se ne nalaze u institucijama, koje su smeštene u drugačiji, alternativni prostor u kome će i stidljiviiji pisci moći da svoje stvaralaštvo predstave publici ali i iz želje da promovišemo najsavremeniju književnu produkciju. Saradnjom sa pesnicima iz regiona domaća publika ima priliku da se upozna ne samo sa domaćim stvaraocima već i sa kurentnom evropskom književnošću.

Već devet godina, svake poslednje srede u mesecu ARGH! organizuje večeri poezije i proze u klubovima u Beogradu. Jedinstveni koncept ARGH! večeri poezije podrazumeva deset pesnika koji svoju poeziju ili prozu čitaju u dva kruga dok u trećem krugu čitaju delo svojeg omiljenog autora koga žele da preporuče publici.

Tokom godina ARGH! je počeo da se bavi i edukacijom i to na polju škole kreativnog pisanja. Iz tog razloga ARGH često organizuje manifestacije kao što su Poetski piknik na kojima mladi književnici mogu da pohađaju različite kurseve koji se bave kreativnim pisanjem i književnim prevodom.

U najbližem odnosu sa publikom i sa autorima ARGH! opstaje i razvija se godinama, pružajući različite sadržaje u oblasti književnosti.

VoliVasVaš ARGH